dinsdag 4 november 2014

Het sprookje van de kolibrie.

De verontwaardiging over de pletwals van de Fifa wereldbeker voetbal is uit de media verdwenen, de 250.000 mensen die in Brasiliƫ hun huis zijn kwijtgeraakt blijven verweesd achter.

Life goes on, Dilma is herverkozen en er nadert een nieuw mega-vent, de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro en wij haken aan met een nieuw project, O LIMPO rio 2016

(Foto: Rio 2016/Alex Ferro)

“Limpar” is Portugees voor kuisen, "o limpo" "het opkuisen" rio, is Portugees voor rivier. “O LIMPO rio”, betekent dus "het opkuisen van de rivier" en dat zijn we al een tijdje aan het doen, … omdat we het niet laten kunnen.

Er slingert altijd wel een plastiek-zak rond om wat afval mee te nemen en in een of andere georganiseerde vuilbak te gooien.     Een selfie rondt het af:

Antwerpen, Noordkasteel, Juli 2014 

Gelet op de immense vervuiling van de rivieren haalt dit zo goed als niets uit, en als mensen ons daar op aanspraken hadden niet echt een goed antwoord om onze absurd-kleine daad te verantwoorden tot we het sprookje van de kolibrie en de bosbrand hoorden:

Het bos stond in brand en de olifanten spoten water om te blussen. Toen een olifant een kleine kolibrie met een drupje water in zijn bekje naar het vuur zag vliegen riep hij
"Hey kolibrie, dat haalt niets uit."

“IK DOE WAT IK KAN”, antwoordde de kolibrie.

Dat is van nu af aan ook mijn antwoord.
John Erbuer

Geen opmerkingen: